Mikor régebben Malajziára gondoltam, az örök nyárra, azt képzeltem itt nincsenek gyümölcs szezonok, csak egyszerűen örök nyár, örökké termő fák.
Aztán idővel rá kellett jönni, hogy ez bizony szép álom, s akár néhány gyümölccsel még így is lehet és az év minden napján elérhető, de a kedvencemmel a mangóval bizony nagyon nem így van.
Május közepe van, épp a szezon kezdődik.
Azt állítják a legjobb mangó Indiából érkezik, de jön Tájföldről is és valószínű még máshonnan is, s terem helyben is. Az igazán finom szép napságra kívülről, belül pedig zamatos lédús narancsos színű. Az első évben egyik kiránduéásunkon egy homestayben szálltunk meg, ott a háziaknak mangó fájuk is volt, de a zöld színű termés íze közébe se ér a szezon legjobbjainak.
Néhány hét csak a szezon de azt ki kell használni és annyit kell enni belőle simán, vagy joghurttal, vagy mangó shakenek vagy mango stick ricenak amennyit csak lehet!
Tavaly aztán, mikor már elértük a csúcs árat, a 10 rm/3 kg, akkor szépen bevásároltam belőle és finom mangó levárt főztem. Míg nekünk ez egy természetes dolog, a befőzés a helyi ismerőseim tágra nyíl szemekkel lestek és követtek.
Mangó lekvárt mindenkinek! Ajándéknak is szuper, hazavinni a mangó igazi ízét.
Aztán idővel rá kellett jönni, hogy ez bizony szép álom, s akár néhány gyümölccsel még így is lehet és az év minden napján elérhető, de a kedvencemmel a mangóval bizony nagyon nem így van.
Május közepe van, épp a szezon kezdődik.
Azt állítják a legjobb mangó Indiából érkezik, de jön Tájföldről is és valószínű még máshonnan is, s terem helyben is. Az igazán finom szép napságra kívülről, belül pedig zamatos lédús narancsos színű. Az első évben egyik kiránduéásunkon egy homestayben szálltunk meg, ott a háziaknak mangó fájuk is volt, de a zöld színű termés íze közébe se ér a szezon legjobbjainak.
Néhány hét csak a szezon de azt ki kell használni és annyit kell enni belőle simán, vagy joghurttal, vagy mangó shakenek vagy mango stick ricenak amennyit csak lehet!
Tavaly aztán, mikor már elértük a csúcs árat, a 10 rm/3 kg, akkor szépen bevásároltam belőle és finom mangó levárt főztem. Míg nekünk ez egy természetes dolog, a befőzés a helyi ismerőseim tágra nyíl szemekkel lestek és követtek.
Mangó lekvárt mindenkinek! Ajándéknak is szuper, hazavinni a mangó igazi ízét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése